Jongvolwassenen

Ben jij een jongvolwassenen en loop je tegen bepaalde levensvragen aan (vervolgopleiding, zelfstandigheid) Wil jij groei doormaken in jouw persoonlijke ontwikkeling? Ook dan kan je terecht bij Regenboogkindercoaching. Op de leeftijd van 18 t/m 21 jaar ga je op weg naar volwassenheid. Vaak woon je nog thuis en vind je het misschien lastig om eigen keuzes te maken.

Van alle wegen is er één die jij te gaan hebt. De keuze is dus niet de weg, want die koos jou, maar de keuze is hoe de weg te bewandelen. Voor ouders is het best lastig om kinderen meer los te laten. Immers staan ouders steeds vaker langs de zijlijn, want jij wil graag jouw pad gaan bewandelen, een pad dat bij jou past! Je kiest eigenaarschap over jouw leven en toch is dit heel spannend en ook best moeilijk. Bij Jongvolwassenen horen bepaalde thema’s:

  • eigenaarschap
  • vervolgopleiding
  • onzekerheid
  • waarden en normen
  • seksualiteit
  • persoonlijke groei

De keuze voor een vervolgopleiding maken valt vaak niet mee….zeg maar gerust ‘It’s a hell of a job’. Het maakt je onzeker en dit kan jou behoorlijk in de weg zitten, want je gaat nu bewuste keuzes maken voor jouw toekomst en allerlei valstrikgedachtes zitten in de weg. Een toekomstgesprek bij mij kan dan heel waardevol en verhelderend zijn! Jouw kernwaarden spelen hierbij een belangrijke rol!

Tijdens dit gesprek gaan we kijken waar jouw talenten en kwaliteiten zitten doormiddel van beeldend materiaal. We gaan letterlijk van bovenaf naar jouw situatie kijken. Daar zullen inzichten ontstaan…. inzichten die jij kan gebruiken bij de opleiding van jouw dromen!

Denk jij….dit is iets voor mij! Ik wandel graag een stukje op jouw pad mee! Neem gerust contact op en dan kunnen we kennismaken.