Misschien mag er nog iets opgeruimd worden….

Voor veel mensen is het soms nog onduidelijk wat een kindercoach nu eigenlijk doet. Werkt een kindercoach alleen maar met het kind? Eigenlijk zou het ouder/kindcoaching mogen heten. De ouders spelen een belangrijke rol bij het traject wat een kind doorloopt.

Over de stenen die de ouders niet opruimen, struikelen hun kinderen. Het is een prachtig gezegde die zoveel zegt. Onze kinderen zijn de spiegels van onze ziel. Zij laten ons op een bijzondere wijze zien waar wij aandacht aan mogen geven.

Wanneer je als ouder dit zichtbaar krijgt gebeuren er mooie dingen. Soms hoef ik alleen maar te vragen aan een ouder met een hulpvraag over het kind: ‘ Ken je dit patroon?” of ‘Herken je dit gedrag?’ Dit komt vaak even binnen. Zo kan het ook zijn dat alleen de ouder mijn praktijk bezoekt om stappen te zetten. Het is nu eenmaal zo wanneer jij als ouder goed in je vel zit, het hele gezin hier op mee vaart.

Wij ouders zien onze kinderen het liefst gelukkig en hebben daar de wereld voor over. We denken dan dat onze pijn niet belangrijk is, maar een gelukkig gezin begint bij jezelf! Ik kan meekijken met opruimen van de stenen, maar uiteindelijk ben jij degene die de stenen gaat opruimen….

Als ik naar mijn eigen dochter keek herkende ik zoveel. Perfectionisme is prima, maar kan er ook voor zorgen dat je over grenzen gaat. Ik zag gedrag dat voor mij herkenbaar was. Ik wist waar het bij mij vandaan kwam en ben hiermee aan de slag gegaan. Perfectionisme kan voortkomen uit bewijsdrang…

Bewijsdrang kan weer voortkomen uit een gevoel van afwijzing. Waar kwam dit gevoel bij mij vandaan. Ik wist het en ben de stenen gaan opruimen zodat mijn dochter hier niet langer over kon struikelen. Nadat dit geheeld was stond ik anders in het leven en kon ik mijn dochter meegeven dat zij goed is zoals zij is. Je hoeft je niet te bewijzen! Ik kon haar weer meegeven dat er meer is in dit leven dan presteren….

Ik zie nu een meisje dat geniet van dingen waar ze blij van wordt! Presteren is meer op de achtergrond geraakt(tuurlijk gaat dit nooit helemaal weg, dit is ook een stukje karakter) Ze doet haar best en op jonge leeftijd kent ze al steeds beter haar grenzen en durft ze die ook aan te geven. En dit alles omdat ik ben gaan opruimen zodat zij niet kon struikelen…

Heb jij misschien nog iets op te ruimen? Ik kijk graag met je mee en kan je hierin begeleiden. Ik weet dat het lang duurt voordat iemand durft te zeggen : ‘Ik kan het niet alleen’. Wanneer je voelt dat het moment daar is, schroom niet om met mij in welke vorm dan ook contact te leggen.

Veel liefs,

Iris

info@regenboogkindercoaching.nl