In verbinding blijven met elkaar

Ik hoef niemand uit te leggen dat we op dit moment door een hele moeilijke periode heen gaan samen. Dit vraagt veel van ons als ouder als mens. Als ik voor mezelf spreek dan heeft het een enorme impact op mijn gemoedstoestand en was ik compleet overspoelt door angst. Eerst de kinderen maar goed op weg helpen met school en praten over hun gevoelens. Geen sociale contacten, geen examen doen…het vraagt veel van hun, maar wat staan zij in hun kracht!

Mijn eigen angst komt voort uit een gebeurtenis van 2008. Gegrepen door de vogelgriep en heel ziek geweest. Een jaar lang bij een longarts gelopen en herstel heeft echt even geduurd. Dus de angst wat Corona bij mij zal doen zorgde voor paniek. Zo zat ik alleen maar in mijn reptielenbrein en moest ik voor nu even aan de slag met mijzelf. Dit doe ik doormiddel van meditatie en oefeningen en heb mezelf begrensd in het kijken van nieuws. 1 x per dag nieuws tot je nemen is meer dan genoeg.

Waar mijn hart een sprongetje van maakt is al die mooie initiatieven die mensen ondernemen. Zo blijven we ondanks de afstand toch in verbinding met elkaar…prachtig!

Als we na deze crisis kunnen zeggen…het was zwaar, maar wat hebben we toch veel geleerd dan zou de wereld er veel mooier uit gaan zien. De natuur die zich nu herstelt daar moeten wij mensen straks veel beter mee omgaan!

En wat zou het fijn zijn als we in deze materialistische wereld weer dankbaar kunnen zijn voor de kleine dingen die op ons pad komen. Een knuffel van een dierbare, een goed gesprek met vrienden, genieten met het gezin van het zonnetje in de tuin of op het strand…als ik er aan denk komt er een glimlach op mijn gezicht.

Ik weet dat wanneer deze bizarre periode voorbij is dit veel met ons heeft gedaan. Ik hoop dat ik straks weer aan de slag kan en kinderen mee kan nemen op mijn Regenboogreis…een reis van loslaten en vooruit kijken naar al het moois wat gezien mag worden. Voor nu als je de behoefte hebt om mij te spreken kunnen we beeldbellen hier kan je een afspraak voor maken.

Alles komt uiteindelijk goed!

Liefs Iris.