Genieten van de herfst

De zomer ligt alweer even achter ons. De dagen worden al korter en we zijn meer binnen. Alle seizoenen met hun energie hebben invloed op ons menszijn. De herfst staat symbool voor naar binnen gerichte energie. We zijn ook meer binnen en nu in deze tijd nog meer aangewezen op onszelf! Dit kan best een lastige periode zijn, maar ook een prachtige kans om de balans op te maken!

De energie van de herfst is Yin en deze energie is kalm en verbonden met de aarde. De Yin energie laat jou voelen wat er van binnen speelt. Misschien komen er nu al dingen voorbij waar je mee zit, die misschien pijn deden of keuzes die je hebt gemaakt. Tijd om net als de herfst dit te gaan loslaten. Stil zijn en naar binnen gaan. Wees niet bang om te gaan voelen.

Dit is een prachtige periode om gebeurtenissen van je af te gaan schrijven. Wat heeft de lente/zomer jou gebracht? Wat mag je loslaten in de herfst/winter? Waar ga je je de komende lente weer op richten? Want ja, in de winter beginnen we weer vooruit te kijken naar de lente. Ook al lijkt het nog zo ver weg!

Wanneer je je eenzaam voelt, maak contact met jouw kleine ik. Vraag het wat het nodig heeft van jou in deze periode. In de workshop schrijven vanuit je hart beginnen we altijd met een brief aan ‘jouw kleine ik’. Wanneer het gevoel weer goed is breng je jouw kleine ik weer terug naar een plek die goed voelt!

Heb je de behoefte om te gaan schrijven? Dit is echt het moment. Gun jezelf deze mooie reis naar binnen! Ik ben al begonnen aan deze reis, er is veel om over na te denken en ja….mijn hoofd zit ook al een beetje bij de nieuwe lente. Er komen mooie nieuwe dingen aan en daar is nu weer ruimte voor omdat ik ben gaan loslaten.
Wil je meer informatie over ‘Schrijven vanuit je hart Herfst’, dan kan je mailen naar info@regenboogkindercoaching.nl.

Ik wens jou een prachtige herfst toe! Ga de natuur in en geniet van al het moois. En in de herfst ben ik er voor jou….. ouders/kinderen die een hulpvraag hebben. Vooral nu met al die gevoelens en gedachtes waar je misschien zelf niet uitkomt, waar je wat hulp bij kunt gebruiken. Die regenboogbinnenreis kunnen we ook samen maken! Ik reis een stukje met jou mee zodat jij vervolgens vanuit innerlijke kracht zelf verder kan!

Liefs Iris

Dappere Dodo

Wat wij heel goed kunnen is kijken naar een ander…bewondering hebben voor een ander, want die heeft zo’n leuke baan of makkelijke kinderen of staat zo stevig in het leven, is altijd vrolijk, compleet in balans. STOP!!!!

Een mens kan niet het hele jaar door in bloei staan, dat staat de natuur immers ook niet! Soms lopen dingen even niet lekker of zijn er verdrietige gebeurtenissen in je leven en dan sta je even stil. Dit is geen teken van zwakte, maar een proces die nodig is om te rouwen of om te leren. Ieder mens maakt dit door en ieder mens doet dit op z’n eigen manier.

In april 2019 verloor ik ons hondje en op het moment dat ik dit nu typ voel ik een traan. Dit past bij mij…heb ik je lief, dan heb ik je lief voor altijd. En nu verschijnt er een glimlach, want het omgekeerde is ook waar! Vind ik je stom, dan vind ik je voor altijd stom. In 2019 gebeurde er nog zoveel meer. Zorgen om ons kind, een nieuwe baan, afronden van mijn opleiding, opzetten van mijn eigen praktijk. In de eerste helft van 2020 is er ook nog zoveel gebeurd en is er veel energie naar verschillende dingen gegaan. Tsja, terugkijkend….het is best veel vandaar dat ik nu zuiniger omga met mijn energie en goed kijk wat ik nodig heb!

Ik ben coach maar natuurlijk ook een mens en ja het is zo dat ik af en toe ook niet bloei, maar even een momentje nodig heb voor mezelf en dat is niet meer dan normaal. Gun jezelf dit ook! Het is oké… Het voordeel dat ik weet als coach/mens wat ik nodig heb en dat ik daar mee aan de slag ga om zo weer verder te kunnen groeien.

Wat een ander dan misschien ook wel mag denken… achter gedrag ligt een gevoel en achter dat gevoel ligt een behoefte. Die behoefte wil gehoord en gezien worden. Het mag er zijn! Ik voel mij dapper en sterk omdat ik in staat ben deze behoefte te onderzoeken en ervoor zorg dat ik deze zie, voel…hoor en er iets mee doe natuurlijk!

Dit kan jij ook! Onderzoeken waar jouw behoefte ligt, waarom jij steeds weer verstrikt raakt in jouw valkuilen. Denk jij na het lezen…ik heb hier hulp bij nodig, want heb lang genoeg mezelf klein gehouden, tekort gedaan…teveel naar een ander gekeken! Of kijkend naar je kind die misschien faalangstig is of door andere omstandigheden zich niet dapper voelt. Vanuit innerlijke kracht kan en mag je zijn wie jij bent. Je mag mij bellen, mailen of op een andere manier contact maken. Ik ben er voor jou…dapper sterk mens!

Liefs Iris

info@regenboogkindercoaching.nl

De zomervakantie is in volle gang…

Tijd om even SLOW te gaan! Of je nu thuisblijft of weg gaat dit is het moment om op te laden!

Misschien ervaar je gelijk rust of misschien voel je juist nog meer onrust. Dit gebeurt wanneer er al lange tijd dingen spelen. Je weet diep van binnen dat er iets mag gebeuren. Iets dat kan bijdragen aan jouw levensgeluk!

Dan is dit het moment…. het moment waarop jij kiest om stappen te gaan zetten. Misschien ben je op zoek naar rust in het gezin, heeft je kind hulp nodig bij een stukje zelfvertrouwen, werken aan angst, beter in je vel zitten of de verwerking van een scheiding. Wil je als ouder meer zelfvertrouwen hebben, zijn er voor jou als ouder nog dingen op te ruimen? Regenboogkindercoaching biedt begeleiding op maat. Een traject dat past bij jouw hulpvraag en past bij jou als mens.

Van de week zat ik in alle rust te staren naar de zee. Eigenlijk best een onstuimige zee, maar toch voelde ik rust. Terugdenkend aan mooie trajecten die afgesloten zijn… aan blije ouders/kinderen, dankbaarheid, stappen die gezet zijn, keuzes die jongvolwassenen hebben durven nemen door inzicht te krijgen in hun talenten en kwaliteiten! Het was een drukke periode, maar dankbaar waar Regenboogkindercoaching voor staat en dat ik heb mogen bijdragen aan dat stukje extra levensgeluk!

Wil jij dit ook? Dan is dit het moment om het niet langer uit te stellen. SLOW in de vakantie is goed! Maar wil je nu echt wat gaan doen aan de dingen waar je tegen aan loopt….dan mag je in beweging komen! Jij verdient het om te stralen in alle kleuren van de regenboog🌈

Voel je de verbinding met mij dan is de volgende stap een vrijblijvend gesprek om te kijken wat ik voor jou/ jullie kan en mag betekenen.

Liefs Iris 

Misschien mag er nog iets opgeruimd worden….

Voor veel mensen is het soms nog onduidelijk wat een kindercoach nu eigenlijk doet. Werkt een kindercoach alleen maar met het kind? Eigenlijk zou het ouder/kindcoaching mogen heten. De ouders spelen een belangrijke rol bij het traject wat een kind doorloopt.

Over de stenen die de ouders niet opruimen, struikelen hun kinderen. Het is een prachtig gezegde die zoveel zegt. Onze kinderen zijn de spiegels van onze ziel. Zij laten ons op een bijzondere wijze zien waar wij aandacht aan mogen geven.

Wanneer je als ouder dit zichtbaar krijgt gebeuren er mooie dingen. Soms hoef ik alleen maar te vragen aan een ouder met een hulpvraag over het kind: ‘ Ken je dit patroon?” of ‘Herken je dit gedrag?’ Dit komt vaak even binnen. Zo kan het ook zijn dat alleen de ouder mijn praktijk bezoekt om stappen te zetten. Het is nu eenmaal zo wanneer jij als ouder goed in je vel zit, het hele gezin hier op mee vaart.

Wij ouders zien onze kinderen het liefst gelukkig en hebben daar de wereld voor over. We denken dan dat onze pijn niet belangrijk is, maar een gelukkig gezin begint bij jezelf! Ik kan meekijken met opruimen van de stenen, maar uiteindelijk ben jij degene die de stenen gaat opruimen….

Als ik naar mijn eigen dochter keek herkende ik zoveel. Perfectionisme is prima, maar kan er ook voor zorgen dat je over grenzen gaat. Ik zag gedrag dat voor mij herkenbaar was. Ik wist waar het bij mij vandaan kwam en ben hiermee aan de slag gegaan. Perfectionisme kan voortkomen uit bewijsdrang…

Bewijsdrang kan weer voortkomen uit een gevoel van afwijzing. Waar kwam dit gevoel bij mij vandaan. Ik wist het en ben de stenen gaan opruimen zodat mijn dochter hier niet langer over kon struikelen. Nadat dit geheeld was stond ik anders in het leven en kon ik mijn dochter meegeven dat zij goed is zoals zij is. Je hoeft je niet te bewijzen! Ik kon haar weer meegeven dat er meer is in dit leven dan presteren….

Ik zie nu een meisje dat geniet van dingen waar ze blij van wordt! Presteren is meer op de achtergrond geraakt(tuurlijk gaat dit nooit helemaal weg, dit is ook een stukje karakter) Ze doet haar best en op jonge leeftijd kent ze al steeds beter haar grenzen en durft ze die ook aan te geven. En dit alles omdat ik ben gaan opruimen zodat zij niet kon struikelen…

Heb jij misschien nog iets op te ruimen? Ik kijk graag met je mee en kan je hierin begeleiden. Ik weet dat het lang duurt voordat iemand durft te zeggen : ‘Ik kan het niet alleen’. Wanneer je voelt dat het moment daar is, schroom niet om met mij in welke vorm dan ook contact te leggen.

Veel liefs,

Iris

info@regenboogkindercoaching.nl

Het verlangen

Het verlangen………
We hebben dromen, wensen, behoeftes. Het verlangen om gezien te worden zit vaak diep geworteld. Kinderen die een sterke wil hebben willen gezien worden, zo ook de kinderen die verlegen en teruggetrokken zijn.

Kinderen van gescheiden ouders willen gezien worden. Mijn verlangen om een mooie praktijk neer te zetten komt ook voort uit een verlangen. Een verlangen dat ik ouders / kinderen mag helpen die door omstandigheden het heldere zien kwijt zijn geraakt. Het verlangen van een vader in mijn leven die trots kon zijn, onvoorwaardelijke liefde voor mij zou voelen sloeg om van verlangen naar een gevecht. Een gevecht in mezelf… door zijn afwijzing heb ik een lange periode het gevoel gehad dat ik mij moest bewijzen. Wat ik dacht, voelde en vervolgens deed was niet in balans. Een gevecht dat ik niet vol kon houden en besloot dat ik niet meer het missen van mijn vader als afwijzing zag, maar een gebrek aan capaciteit van hem om liefde te kunnen geven en ontvangen.Dat is zijn pijn en niet die van mij. Ik hoef dit niet te dragen.

Wat was het fijn geweest als er toen een Kindercoach was geweest die kleine Iris had gezien. Vanuit mijn eigen ervaring is het verlangen ontstaan om kinderen/ ouders te zien. Om te kunnen zeggen ‘Je bent goed genoeg’ ‘Je doet het goed’…

Het bijzondere van coach zijn is dat ik mee mag kijken met de hulpvraag en mag genieten van de groei die coachees doormaken. Er is ruimte voor alles wat gevoeld mag worden. Ook plezier zal ervaren worden tijdens de reis die afgelegd wordt bij Regenboogkindercoaching dit past bij mij. Ik gun het iedereen om weer te stralen in alle kleuren van de regenboog! Voel je dat het tijd is om stappen te zetten neem gerust contact op met mij en wie weet ben ik degene die door te verbinden met jou kan helpen….

De regenboogreis naar binnen

Nu deze tijd alles zo onzeker maakt en bijvoorbeeld onze reisplannen hoogstwaarschijnlijk ook niet door kunnen gaan merk ik dat ik aan een andere reis ben begonnen. De reis naar binnen…

Door met je aandacht naar binnen te gaan, kun je antwoorden of oplossingen vinden die diep verscholen liggen in jou, maar waar je soms even niet bij kan komen. Waar ben je naar op zoek? Omdat wij mensen onze antwoorden of bevestiging vaak bij een ander zoeken, vergeten wij onze eigen bron aan te boren. Ik merk dat er meer rust is gekomen en dat angst en piekeren weinig ruimte krijgen in mijn hoofd. Mijn reis is zeker nog niet afgelopen…ik ben pas bij de eerste stop!

Ik kreeg de vraag :” Zal er na Corona veel veranderen?” Corona gaat er niet voor zorgen dat mensen die je hiervoor weinig zag er straks veel zullen zijn of vaker aan jou gaan vragen ” Hoe is het met je?”Wel zullen vriendschappen die al hecht waren nog hechter worden. We zullen meer genieten van de kleine dingen en waarderen wat we hebben. Met een andere blik naar de wereld kijken, onze natuur willen beschermen ook voor onze kinderen. Dat we keuzes durven maken die passen en niet bang zijn nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Even terugkomend op mijn reis naar binnen…op dit moment logeer ik in gedachte op een creatieve plek en heb ik heel veel nieuwe ideeën voor Regenboogkindercoaching. Ideeën die uit mijn bron komen…mijn eigen krachtige bron. Dingen die ik nu pas zie, omdat ik er de tijd voor neem.

Ik raad de reis naar binnen iedereen aan en geniet van al dat moois wat je op deze reis tegenkomt of omarm de minder mooie dingen en laat die op jouw tussenstop achter. Het is best een avontuur, maar wel een avontuur om nooit te vergeten(neem de verrekijker maar mee) want soms zit al dat moois ergens diep verstopt. Reistips zijn: zoek een rustig plekje op, ontspan en visualiseer jouw droomplek!

Regenboogkindercoaching biedt coaching en kennismakingsgesprekken aan via skype en na de meivakantie weer in de praktijk. neem contact op.

In verbinding blijven met elkaar

Ik hoef niemand uit te leggen dat we op dit moment door een hele moeilijke periode heen gaan samen. Dit vraagt veel van ons als ouder als mens. Als ik voor mezelf spreek dan heeft het een enorme impact op mijn gemoedstoestand en was ik compleet overspoelt door angst. Eerst de kinderen maar goed op weg helpen met school en praten over hun gevoelens. Geen sociale contacten, geen examen doen…het vraagt veel van hun, maar wat staan zij in hun kracht!

Mijn eigen angst komt voort uit een gebeurtenis van 2008. Gegrepen door de vogelgriep en heel ziek geweest. Een jaar lang bij een longarts gelopen en herstel heeft echt even geduurd. Dus de angst wat Corona bij mij zal doen zorgde voor paniek. Zo zat ik alleen maar in mijn reptielenbrein en moest ik voor nu even aan de slag met mijzelf. Dit doe ik doormiddel van meditatie en oefeningen en heb mezelf begrensd in het kijken van nieuws. 1 x per dag nieuws tot je nemen is meer dan genoeg.

Waar mijn hart een sprongetje van maakt is al die mooie initiatieven die mensen ondernemen. Zo blijven we ondanks de afstand toch in verbinding met elkaar…prachtig!

Als we na deze crisis kunnen zeggen…het was zwaar, maar wat hebben we toch veel geleerd dan zou de wereld er veel mooier uit gaan zien. De natuur die zich nu herstelt daar moeten wij mensen straks veel beter mee omgaan!

En wat zou het fijn zijn als we in deze materialistische wereld weer dankbaar kunnen zijn voor de kleine dingen die op ons pad komen. Een knuffel van een dierbare, een goed gesprek met vrienden, genieten met het gezin van het zonnetje in de tuin of op het strand…als ik er aan denk komt er een glimlach op mijn gezicht.

Ik weet dat wanneer deze bizarre periode voorbij is dit veel met ons heeft gedaan. Ik hoop dat ik straks weer aan de slag kan en kinderen mee kan nemen op mijn Regenboogreis…een reis van loslaten en vooruit kijken naar al het moois wat gezien mag worden. Voor nu als je de behoefte hebt om mij te spreken kunnen we beeldbellen hier kan je een afspraak voor maken.

Alles komt uiteindelijk goed!

Liefs Iris.

Het reptielenbrein

Wist je dat het reptielenbrein het oudste deel van je hersenen is die jouw gedrag bepaalt (vluchten, vechten of bevriezen).
Hoewel je twee hersenhelften hebt bestaan je hersenen toch echt uit 3 delen(menselijk brein, het emotionele brein en het reptielenbrein).
Het menselijk brein is vooral verantwoordelijk voor alle nuchterheid en rationaliteit, kennis, overwegingen, logisch nadenken en analyseren. Ik zie de mannen denken… het is echt zo dat bij mannen dit deel van de hersenen het actiefst is🤭

Het emotionele brein is het deel van je hersenen die alle zintuigelijke informatie op emotionele relevantie onderzoekt en deze vergelijkt met opgeslagen herinneringen zowel positief als negatief. Dat zoogdierenbrein helpt je om dingen te herhalen waar je gelukkig van wordt.

Het reptielenbrein is het kleinste deel en oudste deel van je hersenen en dat geeft maar 1 ding af en dat is overleven! Het reptielenbrein heeft de controle over vitale lichaamsfuncties ademhaling, hartslag en bloedsomloop. Het reptielenbrein denkt niet na en onthoudt ook niks, het reageert instinctief en automatisch. In situaties waar overleving aan de orde is neemt dit gedeelte van het brein het helemaal over. En dat is maar goed ook!

Zit je veel in je reptielenbrein maar er is eigenlijk geen gevaar dan is het tijd om het menselijk brein meer te gaan prikkelen en dat kan.

Meditatie en oefeningen kunnen hier bij helpen. Oude hardnekkige patronen doorbreken zullen je verder brengen. Mijn eigen reptielenbrein was afgelopen tijd ook behoorlijk dominant maar door een stukje bewustwording is er meer rust!

Soms moet je het reptielenbrein maar even omarmen wachten tot het brein weer rustig is zodat je bij het menselijk brein kan en die gaan gebruiken.(en ja zo werkt het ook bij een woede aanval van een kind die zit op dat moment in het reptielenbrein en wanneer het kalmeert dan pas kan het bij het menselijk brein… dus boos worden als het kind vol woede zit… daar heeft het reptielenbrein lak aan😉)

Regenboogkindercoaching 🌈

De koets als metafoor…

Een prachtige koets en voor deze koets lopen twee paarden, uniek en ieder op een eigen manier. Op de bok zit de koetsier en hij stuurt de paarden. Iedere dag een andere passagier en een andere reis. De passagier bepaalt de reis. Zo gaat de reis langs hobbelige wegen, maar ook mooie landschappen.

Echter reageren de paarden verschillend(boos,verdrietig,bang) De passagier wordt alle kanten op geslingerd in de koets…als de koets meer veerkracht zou hebben en de koetsier zijn paarden zou kennen dan zou hij hun op de juiste manier kunnen mennen. De koets zou dan makkelijker langs allerlei obstakels gaan en de passagier had niet zo’n hobbelige rit!

Wanneer de koetsier z’n koets en paarden goed zou kennen dan wordt het nog meer genieten van al dat moois onderweg. Om nog beter te kunnen mennen onderzoekt de koetsier de kwaliteiten en talenten bij de paarden waardoor het bewustzijn van de paarden worden versterkt! De koetsier is tevens de verbinding tussen de passagier, die de reis en daarmee z’n doel bepaalt en wensen en verlangens kenbaar maakt.

Dit geldt ook voor kinderen/volwassen. Obstakels kom je tegen in het leven en vanuit eigen kwaliteit kan je deze aan(mits de koets/koetsier in orde zijn en de paarden in hun kracht staan). Wanneer dit niet het geval is dan komen ouders en kinderen bij een Kindercoach.

Regenboogkindercoaching staat voor verbinding. Weer in verbinding komen met jouw talenten en kwaliteiten maar vooral weer in verbinding komen met jezelf!